• Plavecký kurz

          • V dňoch 17. 10. 2022 – 21. 10. 2022 žiaci piateho a šiesteho ročníka absolvovali základný plavecký kurz v plavárni v Nových Zámkoch. Tohto kurzu sa zúčastnilo osem žiakov piateho ročníka a štyria žiaci šiesteho ročníka. Žiakov každý deň doprevádzali na kurz pán riaditeľ PaedDr. Marek Elšík a pán učiteľ Mgr. Jaroslav Kmeťo.  

            Prvý deň kurzu sa žiaci zoznámili s pani inštruktorkami Andreou a Monikou, tie žiakom vysvetlili základné pravidlá bezpečnosti správania sa v plavárni a oboznámili žiakov ako bude celý kurz prebiehať. Každý deň žiaci začínali rozcvičkou v bazéne, po rozcvičke začali plávať najprv s doskou, aby si boli istejší a nemali strach z hlbokej vody a postupom času už bez pomôcok na plávanie. Žiaci striedali štýly plávania pod vedením pani inštruktoriek Andrejky a Moniky, ktoré ich usmerňovali a vysvetľovali ako sa správne pláva. Za dobre vykonanú prácu sa deti mohli každý deň trošku vyblázniť v malom bazéne. Žiaci si trošku aj zasúťažili, sily si zmerali v potápaní, kto dlhšie vydrží pod vodou, niektorí vydržali pod vodou takmer celú minútu. Na záver kurzu, žiaci plávali na čas a to dvadsať minút, niektorí žiaci za tento čas zaplávali neuveriteľných 500 metrov. Andrejka s Monikou na záver skonštatovali, že každý jeden žiak zvládol kurz, a že boli všetci veľmi šikovní.

            Po absolvovaní základného plaveckého kurzu, žiaci získali “Mokré vysvedčenia“.

             

            Mgr. Jaroslav Kmeťo

          • Halloween

          • Milí žiaci,

            s radosťou Vám oznamujeme, že dlhoočakávaná Halloween-ska zábava sa uskutoční dňa 27.10.2022, v čase od 17:00 do 20:00, v priestoroch našej školy. Všetky bosorky, strašidlá, zombíci, malé aj veľké príšery sú srdečne vítané. Zúčastnite sa súťaže o najlepšiu masku, zapojte sa do zábavných aktivít a zažite skvelú Halloween-sku atmosféru. Maškrty v podobe sladkých a slaných dobrôt od Vašich rodičov určite každého potešia

          • 4. október - Svetový deň zvierat

          •  

            Svetový deň zvierat sa každoročne koná 4.10. Naši žiaci sú veľkí milovníci zvierat, preto je samozrejmosťou, že sa do projektu zapájajú každoročne. Tento rok sme ho však na našej škole museli kvôli veľkej chorobnosti posunúť o týždeň.

            Žiaci sa tešili o to viac, že sme ho už 2 roky kvôli pandémii nemohli zrealizovať. Na začiatku projektu naši milovníci zvierat zhromaždili všetky zvieratká na chodbu školy. Postupne predstavovali život svojich zvieracích miláčikov a stručne o nich porozprávali rôzne zaujímavosti.  Ďalej sa žiaci učili prostredníctvom rovesníckeho vyučovania. Na desiatich stanovištiach sa dozvedeli zaujímavosti o zvieratkách, skladali obrázky, rozlišovali figúrky zvierat podľa  hmatu, naučili sa  pomenovať 5 vybraných zvierat v 10 jazykoch, vyskúšali si pomocou kvízu, čo ešte nevedia o zvieratách. Celkom dobre sa im darilo aj čítať z pier názvy rôznych živočíchov, naučili sa pomenovať časti postroja koní, prvýkrát si vyskúšali vyriešiť rébus pomocou kľúča... Vystrihovali a vyfarbovali obrázky koníkov a cez prezentáciu, ktorú s veľkým nadšením pripravila naša bývala žiačka, Lillyka Pataki, sa dozvedeli veľa zaujímavého o koňoch. S veľkým oduševnením napokon prezentáciu o koňoch odprezentovala naša žiačka 8. ročníka, Kira Lujza Madarászová. Lilly spolu s Lujzou chceli obohatiť náš dnešný deň aj inak. Plánovali priniesť koníky, na ktorých by sa naši žiaci mohli povoziť... Avšak, choroba našej bývalej žiačky nám v našich plánoch urobila škrt. Napriek tomu sa všetci výborne zabavili a niečo nové sa naučili na stanovištiach, kde mali aj svojich pomocníkov - starších spolužiakov z 8. a 9. ročníka, ktorí koordinovali celé vyučovanie.

            Deň sme ukončili návštevou útulku u našej bývalej pani učiteľky, Ľudmily Servanskej, v Zelenom Háji. Pani učiteľke Servanskej ďakujeme za možnosť návštevy útulku a za jej srdečné privítanie. Tento rok sme vybrali žiakov 6. a 8. ročníka, ktorí si poobedie užili mojkaním rozkošných psíkov rôznych rás. Neprišli sme k nim s prázdnymi rukami, nakoľko pani učiteľka Gáborová usporiadala pre týchto útulkáčov zbierku. Mnohí žiaci priniesli  výživné krmivá i pamlsky. Zato všetkým ďakujeme.

            Žiakom sa Svetový deň zvierat veľmi páčil a niektorí už rozmýšľajú o tom, aké zvieratko predstavia budúci rok.

             

                                                                                                                                   PaedDr. Denisa Mareková

            V mene celej školy sa chceme poďakovať pani učiteľke PaedDr. Denise Marekovej, ktorá celú akciu už niekoľko týždňov poctivo a neúnavne pripravovala. Taktiež ďakujeme aj pani učiteľke Andrei Gáborovej a ostatným učiteľom, ktorí sa podieľali na príprave a úspešnej realizácii tohto krásneho dňa. 

          • PONOŽKOVÝ OKTÓBER

          •  

            Milí priaznivci našej školy!

             

            Občianske združenie Podaj ďalej každoročne organizuje akciu PONOŽKOVÝ OKTÓBER.

            Ponožkový október je akcia, ktorej zmyslom je vyzbierať ponožky pre ľudí v núdzi.

             

            Prečo pomôcť ľuďom v núdzi práve darovaním ponožiek?

            Veľa týchto ľudí žije na ulici a presúvajú sa pešo. Na vlastných nohách... v zime, v lete, v daždi, v teple, v snehu.

            Takýmto ľuďom síce charity zabezpečujú oblečenie i obuv, ale práve toho najdrobnejšieho, ako sú ponožky, sa im veľa nedostane. Pričom práve ponožky ich chránia pred chladom, infekciami a uľahčujú takýmto ľuďom chôdzu. 

             

            Naša škola sa tento rok tiež zapojila do tejto krásnej akcie a vytvorila tak zberné miesto, kam môžete ponožky priniesť. 

             

            Ak máte možnosť a chuť darovať nové ponožky, prineste ich k nám do školy a my sa už postaráme, aby sa na konci akcie dostali k tým, ktorí to najviac potrebujú.

            Veríme, že prispejete a pomôžete prežiť zimu ľudom, ktorí sa často ani nie vlastnou vinou dostali na ulicu.

             

             

            p. uč. Petra Janovičová

          • Workshop pre učiteľov

          •  

                 21. septembra nás navštívila Mgr. Agnes Brath, ktorá je mentorkou Regionálneho mentorského centra pre učiteľov (RCPU) v regióne Komárno. Inštitút pre inováciu vzdelávania usporadúva workshopy a školenia, ktoré reflektujú aktuálne potreby škôl v súlade s pripravovanými zmenami v školách.

                 Naši učitelia sa zúčastnili úvodnej hodiny do projektu: „Mentoring a inovatívne workshopy“. Učitelia si vypočuli zaujímavú prezentáciu o činnosti regionálneho centra. Mentorka Mgr. Agnes Brath nám ponúkla možnosť vybrať si z ponuky rôznych workshopov podľa našich preferencií. Veľmi sme sa potešili, že môžeme absolvovať inovatívne workshopy a školenia, ktoré sú zostavené podľa požiadaviek našej školy a podporujú neustále zvyšovanie kvality výchovno-vzdelávacieho procesu.

                 Dúfame, že pomocou centra sa spoja pedagógovia, školy aj inštitúcie s cieľom vzájomne sa podporiť a riešiť problémy škôl v komárňanskom regióne.

             

            Mgr. Janette Hanková

          • Anglický WORKSHOP

          •  

                 19. a 20. septembra nás svojou návštevou opakovane poctil pán Alex Elwood z anglického Sheffield-u. Svojim workshop-om, A Taste of English, podporuje inovatívnu výučbu anglického jazyka na našej škole už štvrtý rok a ako vždy, aj tentokrát sa postaral o skvelý zážitok a vynikajúcu zábavu.

                  V pondelok sa venoval staršej skupine žiakov. Naši ôsmaci a deviataci mali možnosť zapojiť sa do rôznych interaktívnych úloh – spoznávali sa navzájom, v rámci pohovorov sa vžili do kože slávnych ľudí a moderátorov, plánovaním víkendových aktivít si precvičili budúci čas, rozšírili si slovnú zásobu týkajúcu sa dopravných prostriedkov a cestovania, pracovali s textom anglickej pesničky a zmerali si sily v zaujímavej vedomostnej súťaži.

                  Utorok patril mladším žiakom. Piataci a šiestaci si na úvod precvičili tvorbu a štruktúru základných otázok. Rozhovorili sa naozaj smelo a rýchlo. Obvzlášť nás potešila pochvala jazykovej znalosti účastníkov od pána lektora. Počas druhej hodiny si žiaci užili populárnu hru zameranú na zvieratká. Následne si zasúťažili v hľadaní najväčších, najťažších, najdlhšie žijúcich, najnebezpečnejších a najrýchlejších zvierat planéty. Ani si nevšimli, ako šikovne si precvičili stupňovanie prídavných mien. Z workshop-u nechýbali ani populárne hry, ako anglické domino, kvarteto, či zábavná hra s číslami.

                  Oba dni nás obohatili novými vedomosťami, vyzbrojili sebaistotou v používaní anglického jazyka a obdarili výbornou náladou. Ďakujeme pánovi Elwood-ovi za skvelý workshop a už teraz sa tešíme na ten nadchádzajúci.

             

                                                                                                                                                         p.uč. Andrea Gáborová

        • SPLNENÝ SĽUB
          • SPLNENÝ SĽUB

          •      Dňa 14. 9. 2022 sa zúčastnili žiaci našej školy besedy s 1. slovenským kozmonautom a letcom, plukovníkom, generálom, Ing. Ivanom Bellom.  Ing. Ivan Bella zavítal na pôdu našej školy a prijal pozvanie pani zástupkyne PaedDr. Kristíny Virág, s ktorou sa už roky poznajú. Na tomto stretnutí pani zástupkyni veľmi záležalo, pretože žiakom sľúbila, že sa toto stretnutie uskutoční. A daný sľub treba splniť.    

                 Pani učiteľka Petra Janovičová žiakom predstavila pána generála a odovzdala slovo pánovi Ing. Ivanovi Bellovi, ktorý  veľmi zaujímavo a pútavo porozprával o samotnej 27. expedícii na Mir, ktorej sa zúčastnil 20. februára 1999, pričom sa stal v poradí 385. človekom vo vesmíre a Slovensko sa tak vďaka nemu stalo 21. krajinou, ktorá má svojho kozmonauta. V diskusii sa naši žiaci dozvedeli, že pán Ing. Ivan Bella má rád všetky výzvy a nebojí sa ich. Obľubuje adrenalínové športy, a tak môže posúvať svoje fyzické a psychické hranice. Dozvedeli sme sa, že príprava do vesmíru je dlhá, pretože v organizme prebiehajú drastické zmeny. Čas vo vesmíre je presne stanovený a človek si tam pripadá ako robot. Užíva si tam bezváhový stav, pohľad z výšky 350 až 400 km nad zemou či už na našu planétu alebo pohľad do vesmíru a každá sekunda prináša niečo nové, neopakovateľné.

                 Kozmonautika a lietanie sú podľa neho nevyliečiteľná choroba, a ak by sa naskytla ďalšia možnosť, rozhodne by o nej uvažoval. Svoje vedomosti by určite rád odovzdal aj inému kozmonautovi, ak by takáto možnosť bola. 

                 Stretnutia so slovenským kozmonautom sa zúčastnili aj najvyšší predstavitelia obce Pribeta, starosta obce  Norbert Zsitva, prednostka obecného úradu Ing. Soňa Zahorcseková, ako aj poslanci obce. 
                 Stretnutie so slovenským kozmonautom zanechalo vo všetkých prítomných  veľa nadšenia a každý z nich by v kútiku svojej duše chcel v tej chvíli prežiť to isté.
            V záverečnej časti mali prítomní  možnosť položiť vzácnej návšteve rôzne zaujímavé otázky. Po skončení diskusie bol čas na autogramiádu či spoločnú fotografiu.

                 Táto metóda vzdelávania, kde majú žiaci možnosť stretnúť sa s priamym účastníkom nejakej významnej časti dejín, je výborným spestrením vyučovacieho procesu, preto stretnutie s Ing. Ivanom Bellom, ako účastníkom a spolutvorcom slovenských dejín letectva a kozmu, bolo pre žiakov obohacujúcim a nezabudnuteľným zážitkom.
                

                 Pán Ing. Bella, z celého srdca Vám ďakujeme!

             

             

            p. uč. Petra Janovičová

          • Účelové cvičenie, Ochrana života a zdravia

          •               Dňa 9.9.2022 absolvovali žiaci druhého stupňa účelové cvičenie, ktorého cieľom je precvičiť si a osvojiť základné zručnosti v oblastiach, ktoré nám pomáhajú chrániť naše zdravie a život. Počasie nám prialo, takže sme mohli cvičenie absolvovať v areáli našej základnej školy.

                          Ráno boli žiaci oboznámení s celým priebehom dňa. Na úvod sme naplánovali v telocvični turnaj vo vybíjanej. Žiakov sme  rozdelili na štyri družstvá. V každom družstve boli žiaci od piateho až po deviaty ročník. Žiaci hrali s obrovským nasadením, čo sa prejavilo na vynikajúcom priebehu vzájomných zápasov.

                          Po krátkej prestávke sme pokračovali ďalej na stanovištiach už v areály školy. Vytvorili sme sedem stanovíšť, kde sa všetci žiaci postupne vystriedali. Na stanovištiach sa oboznamovali so základnými pojmami a precvičili si svoje zručnosti v oblasti civilnej ochrany, topografie, protipožiarnej a dopravnej výchovy, v hode granátom na cieľ, streľbe zo vzduchovky a preopakovali si základy zdravotnej prípravy. Najatraktívnejším stanovišťom, ako vždy, bola streľba zo vzduchovky, ktorú si nenechal ujsť ani jeden zo zúčastnených žiakov.

                          Tento deň sa žiakom páčil a domov odchádzali s novými zážitkami, ale aj vedomosťami.

                                                                                                                             Mgr. Andrea Botková

          • Didaktické hry v prírode na 1. stupni

          •      Včerajší deň, piatok 9.9.2022, sa nám s našimi žiakmi na 1. stupni vydaril!

                 Nielenže sme mali krásne, slnečné a teplé počasie, mohli sme si ho vychutnať prechádzkou po obci Pribeta. Ráno sme začali s krátkou, ale poučnou rozprávkou s Mackom Uškom – Čo hovoria svetlá, porozprávali o tom, čo robili zvieratká nesprávne na ceste, ako aj upozornili na ich chyby v správaní sa v dopravnom prostriedku. S CD Matejom na ceste si na interaktívnej tabuli pomocou otázok a úloh preverili svoje vedomosti o cestnej premávke, ako sa správať na ceste ako chodec aj cyklista. Potom sme poskladali Matejovi bicykel. A veru, všetci sme poznali jeho súčasti!

                 Ešte pred prechádzkou po obci sa žiaci zahrali hru „Letí, letí, všetko letí“, kde mali znázorňovať dopravný prostriedok ako aj to, kde sa nachádza, či už to bolo vo vzduchu, vo vode alebo na zemi (na súši). Na opakovanie si urobili pracovný list a zaraďovali dopravný prostriedok na správne miesto. Prváci vymaľovali krásne obrázky cestnej premávky, druháci stihli aj osemsmerovku dopravných prostriedkov a tretiaci a štvrtáci kvízy a otázky k cestnej doprave.

                 Prechádzka bola len utvrdením, že naši žiačikovia sú správni chodci, vedia sa správať na ceste, poznajú dopravné značky ako aj dôležité budovy v obci, ako sú: Obecný úrad, Hasičský zbor, Kultúrny dom. Vedeli sa orientovať po svojej obci a dávali pozor na ceste! Do budúcnosti vedia, že musia byť zodpovední a ohľaduplní na ceste a hlavne dávať na seba pozor!

                                                                                                                                                    Mgr. Veronika Balhová

          • Testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníka

          •  

                    Vo štvrtok 8. septembra 2022 sa na našej škole uskutočnilo Testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníka.

                 Celoslovenské testovanie pohybových predpokladov žiakov prvých a tretích ročníkov základných škôl zabezpečuje Ministerstvo školstva raz ročne v súčinnosti so základnými školami, vysokými školami a športovými organizáciami. Testovanie je súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu.

                 Cieľom projektu testovania pohybových predpokladov žiakov je informovať rodičov o stave pohybových predpokladov dieťaťa v porovnaní s deťmi, ktoré boli otestované v rámci celého populačného ročníka v SR. Zároveň poradiť a nasmerovať deti na športy, kde môžu uplatniť vrodené predpoklady. Túto službu rodičom štát poskytuje bezplatne.

                 Pre športový výkon v dospelosti v akomkoľvek športe ako aj pre správny (zdravý) vývoj dieťaťa je rozhodujúca všestranná pohybová príprava v detskom veku a pravidelnosť pohybu.

                 Športovec sa dokáže výraznejšie uplatniť v disciplínach, v ktorých môže uplatniť vrodené predpoklady. Schopnosť uplatniť sa na základe vrodených predpokladov prináša lepšie výsledky a zároveň zvyšuje motiváciu dieťaťa.

                Po celoslovenskom vyhodnotení výsledkov testovania  dostanú žiaci Osvedčenie, ktoré  hovorí o odporúčaných druhoch, resp. okruhu športov z pohľadu ich charakteru (silové, vytrvalostné, ...)

                  Žiaci boli testovaní v 10 disciplínach: TELESNÁ VÝŠKA A TELESNÁ HMOTNOSŤ, PREDKLON V SEDE S DOSAHOVANÍM, OPAKOVANÁ ZOSTAVA S TYČOU, VÝDRŽ V ZHYBE NADHMATOM, SKOK DO DIAĽKY Z MIESTA, ĽAH-SED, KOTÚĽANIE 3 LÔPT, ČLNKOVÝ BEH 4 X 10 M, VIACSTUPŇOVÝ VYTRVALOSTNÝ ČLNKOVÝ BEH NA 20 METROV, VLAJKOVÁ NAHÁŇAČKA.

                  Prvákom a tretiakom sa športový deň páčil, mohli si zasúťažiť a vyskúšať rôzne, aj netradičné športové disciplíny.

                                                                                                                                           PaedDr. Adriana Valachová

          • Slávnostné zahájenie školského roka 2022/2023

          •        Letné prázdniny veľmi rýchlo ubehli. Aj skvelá letná škola je za nami. Na dvere nám zaklopal september spolu s novým školským rokom. A tak v pondelok 5. septembra sa uskutočnilo na našej škole slávnostné zahájenie nového školského roka 2022/23. Celá škola bola krásne vyzdobená a voňala čistotou vďaka pánu riaditeľovi, učiteľom i nepedagogickým zamestnancom, ktorí sa o všetko starostlivo postarali.

                     Slávnostné otvorenie školského roka začínalo o 8:30 pred budovou školy. Školský rok sme otvorili krásnym kultúrnym programom, ktorý pre nás pripravili žiaci s pomocou pani učiteľky Mgr. Veroniky Balhovej. Po básničkách nás pán riaditeľ vítal povzbudivými slovami. Zaželal všetkým rodičom, žiakom aj zamestnancom školy veľa úspechov, vytrvalosti a pracovného elánu - ale aj veľa pevných nervov.  

                     Okrem pána riaditeľa školy nás privítal aj pán poslanec Zoltán Zahorcsek, ktorý nám aj v mene obecného úradu a poslancov obecného zastupiteľstva poprial všetko najlepšie do nového školského roka.

                  Pán riaditeľ spolu s pánom poslancom OZ v mene celej našej školy a obecného úradu sa úprimne poďakovali ustupujúcej pani zástupkyni riaditeľa PaedDr. Kristíne Virág za jej obetavú a neúnavnú prácu, profesionálny a hlavne ľudský prístup, trpezlivosť a pochopenie. Ďakujeme!

                    Dnes počuli prvýkrát zvuk školského zvončeka naši malí prváčikovia. Tešilo nás, že ich prišli povzbudiť aj rodičia i príbuzní. V ich živote začala nová významná etapa. Pani učiteľka Mgr. Andrea Laczkóová ich oficiálne „pasovala“ za právoplatných žiakov ZŠ. Dúfame, že sa pre nich naša škola stane miestom, kde sa budú cítiť dobre. Prajeme im veľa chuti do učenia a mnoho radostných dní.

             

                      Nový školský rok 2022/23 sa oficiálne začal!

             

            pani učiteľka Mgr. Janette Hanková

          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • Milí žiaci, vážení rodičia!

            Školský rok 2022/2023 sa začína v pondelok 5. septembra 2022. Slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční na školskom dvore o 8:30.

            Žiaci sa prvý deň v škole zdržia maximálne do 9:30 hod. - 10:00 hod.

            V prvý deň nástupu do školy resp. pred nástupom musí každý žiak odovzdať prostredníctvom Edupage Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.

            Stravovanie začína v utorok 6. septembra.

            Školský klub detí začína svoju činnosť od utorka 6. septembra 2022.

            Ranný školský klub bude v prevádzke rovnako od 6. septembra 2022 od 7:15 hod.

            PaedDr. Marek Elšík, riaditeľ školy

          • ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ - ZMENA OD SEPTEMBRA!

          •  

            Od septembra 2022 úhrada len bankovým prevodom.

            Na obedy budú prihlásení len tí stravníci, ktorí budú mať odovzdaný zápisný lístok do 05.09.2022 a

            zaplatený preddavok na stravu na september do 05.09.2022 a október do 15.09.2022 . Zápisný lístok bol poslaný cez Edupage konto rodiča. Tí, ktorí nemáte možnosť si zápisný lístok vytlačiť, môžete si ho vyzdvihnúť osobne od 22. 08. 2022 - 26. 08. 2022 v čase od 8:00 - 14:00 v ŠKOLSKEJ JEDÁLNI.

            Mesačný preddavok na stravu pre 1. až 4. ročník je 22,99 €

            Mesačný preddavok na stravu pre 5. až 9. ročník je 24,70 €

            Číslo účtu IBAN: SK3109000000000211882074

            Do poznámky treba uviesť MENO ŽIAKA!

            Konštantný symbol: 0308

            Úhrada za stravné za nasledujúce mesiace sa realizuje vopred, najneskôr do 15. dňa v mesiaci.

            (Príklad – zálohu na október treba zaplatiť do 15. septembra, na november do 15. októbra atď)

          • SKVELÁ LETNÁ ŠKOLA - TRETÍ TÝŽDEŇ

          • Tretí a zároveň posledný týždeň tohtoročnej "Letnej školy" máme úspešne za sebou!

                 Tento týždeň niesol názov „Všetko, čo nás baví“, a teda tomuto sme sa snažili prispôsobiť aj aktivity, aby našich žiakov naozaj bavili. Samozrejme, nemohli chýbať jazykové, matematické, prírodovedné i spoločenskovedné aktivity, ale veľa sme sa aj zabávali a venovali sme sa hlavne voľnočasovým aktivitám. Maľovali sme, kreslili, strihali, vyrábali, športovali, spoznávali. Dozvedeli sme sa niečo o slovenskej rekordérke v puzzle, o pani Erike Pinkeovej, ktorá pochádza z Pribety a nakoniec sme sa aj my pokúsili poskladať nejaké to puzzle, niektorí s menším, iní s väčším úspechom. Urobili sme si aj spoločnú opekačku, kde si každý z nás mohol na ohníku upiecť dobrotu a následne si na nej poriadne pochutnať. Okrem toho sme mali aj rozlúčkovú párty, ktorou sme ukončili tohtoročnú Letnú školu. Prišla nás pozrieť aj pani zástupkyňa a našich hladošov potešila vynikajúcou pizzou. Taktiež sme si zahrali živé človeče, kde „bábkami“ boli samotní žiaci a nemohla chýbať ani vojna s vodnými balónmi.

                      V stredu k nám zavítal predseda OZ Malý podnikavec, Dávid Vrtaňa, so svojou kolegyňou Ivanou Macekovou, ktorí sa spolu so žiakmi venovali finančnej gramotnosti. Nielenže sa spolu niečo nové naučili, ale veľmi dobre sa aj zabavili, pretože robili zaujímavé aktivity zamerané na rozvoj finančnej gramotnosti u našich žiakov.

                  Vo štvrtok sme mali opäť veľmi cennú návštevu, dvoch mladých ľudí zo Slovenského Červeného kríža v Nových Zámkoch. Boli to Veronika Sedláčková a Ladislav Šimonek, ktorí pôsobia vo Vodnej záchrannej službe v Nových Zámkoch. Porozprávali nám o svojej práci, predviedli nám poskytnutie prvej pomoci a deti mali priestor aj na svoje otázky. Napokon si mohli vyskúšať aj záchranársku výstroj, ktorú im Veronika s Lackom priniesli ukázať.

                   V piatok, ako to bolo aj v predošlé týždne, sme sa vybrali na výlet. Tentoraz do mesta Nitra. Navštívili sme Nitriansky hrad, kde sme mali možnosť spoznávať našu históriu. Pozreli sme si Katedrálu sv. Emeráma, kde sme sa dostali aj na vežu, a tak sme mali nádherný výhľad na celé mesto Nitra. Pozreli sme si aj Diecézne múzeum, v ktorom nám sprievodca porozprával o histórii Nitrianskeho hradu, o Veľkej Morave a o sv. Cyrilovi a Metodovi. Po vynikajúcom obede sme si pochutnali na zmrzline a posilnení sme sa vybrali ďalej. Našou ďalšou zastávkou bolo Univerzitné vivárium Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, kde sme mali možnosť nielen vidieť, ale aj chytiť a pohladkať rôzne plazy. Po viváriu nás čakala prehliadka Botanickej záhrady Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, v ktorej nám predstavili a poukazovali rôzne druhy rastlín, a tak sme mali možnosť nielen kochať sa ich krásou, ale niečo nové sa aj naučiť. Napriek veľmi horúcemu počasiu, ktoré nás počas nášho výletu sprevádzalo, sme to zvládli a užili si ho ako najviac sa dalo. 

                    Chceli by sme sa veľmi pekne poďakovať vedeniu školy, že sme sa aj tento rok zapojili do projektu "LETNÁ ŠKOLA". Ďakujeme hlavne pani zástupkyni PaedDr. Kristíne Virág, ktorá celú Letnú školu zrealizovala. I keď  medzi nami počas týchto týždňov Letnej školy nemohla byť fyzicky prítomná, po celý čas sledovala našu činnosť, podporovala nás a vo všetkom nám pomáhala.  ĎAKUJEME!

                  Veľká vďaka patrí aj pedagógom a všetkým tým, ktorí sa do Letnej školy zapojili a nejakým spôsobom prispeli k jej realizácii.

                   Boli to pre nás krásne tri týždne plné radosti, smiechu, zážitkov. Veríme, že sa nám Letnú školu podarí zorganizovať aj budúci rok, a že sa o rok znova stretneme v možno oveľa väčšom počte ako tento rok.

            Už  teraz sa tešíme!

             

            p. uč. Petra Janovičová

             

    • Kontakty

      • Základná škola, Pavilón B
      • 0911 063 627 - zborovňa 0911 229 743 - zástupcovňa
      • Školská ul. č. 26 94655 Pribeta Slovakia
      • 37867172
      • 2021674655
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje