• SKVELÁ LETNÁ ŠKOLA – DRUHÝ TÝŽDEŇ

          •  

                   Tento týždeň na našej škole prebiehal druhý týždeň Letnej školy, ktorý bol opäť skvelý. Počas doobedňajších kruhov sme sa venovali matematickým, jazykovým, ale i prírodovedným  aktivitám, pričom si žiaci mohli hravou formou precvičiť svoje matematické a jazykové zručnosti a taktiež si doplniť svoje vedomosti z oblasti prírodných vied. Hrali sme matematické hry, živé pexeso, tvorili sme komiks v cudzom jazyku, spoznávali voľne žijúce zvieratá v prírode a mnoho iného.

                   Keďže tento týždeň Letnej školy niesol názov „Vesmír si ty“ navštívili sme aj Slovenskú ústrednú hvezdáreň v Hurbanove, kde sme sa naučili opäť niečo nové o hviezdach a o našom vesmíre. Vo hvezdárni si každý malý astronóm prišiel na svoje. A aby ani naši maškrtníci neostali smutní, na konci tohto  „mini výletíku“ sme si pochutnali na výbornej zmrzline.

                  Medzi poobedňajšími aktivitami opäť nemohli chýbať relaxačné aktivity, maľovanie na sklo, rôzne športové hry, tvorba spoločného plagátu. Pripravili sme si aj vynikajúci olovrant – hotdogy, ktoré nám naše hladné brušká poriadne zasýtili.

                   Taktiež sme sa počas tohto týždňa zapojili do výzvy pani Svetlany Síthovej s názvom „Leto so špeciálnou pedagogičkou“ a žiaci tak vytvárali pohľadnice pre svojich učiteľov.

                   Vo štvrtok sme privítali významnú návštevu, pani psychologičku Mgr. Ester Nemčekovú Bebarovú, ktorá sa so žiakmi porozprávala o rôznych problémoch, ktoré ich trápia. Spoločne sa venovali aktivitám zameraným na pozitívne myslenie, na zvládanie a predchádzanie ich problémom. Pani psychologičke veľmi pekne ďakujeme za čas trávený s nami. Veríme, že sa čoskoro opäť stretneme.

                   V piatok nás čakal výlet do malebného mesta Štúrovo. Počas okružnej cesty turistickým vláčikom sme mali krásnu prehliadku mesta. Veľký zážitok bola pre nás plavba loďou, počas ktorej sme si pozdĺž rieky Dunaj mohli z paluby lode pozrieť mesto Štúrovo, ale zo strany Maďarska aj mesto Ostrihom a užívať si nádhernú scenériu, ktorú nám výhľad z lode dožičil. Z mesta Štúrovo sme sa presunuli do susedného Maďarska, teda do mesta Ostrihom. Tu sme si pozreli známu Ostrihomskú baziliku – Katedrálu Panny Márie a svätého Vojtecha, ktorá je tretím najväčším kostolom v Európe a v Maďarsku je najväčšou sakrálnou stavbou a zároveň najvyššou pamiatkou krajiny. Po prehliadke sme si pochutnali na výbornom obede a mali sme možnosť užiť si atmosféru mesta Štúrovo. Unavení, ale so skvelými zážitkami sme sa pobrali domov a ukončili aj tento týždeň Letnej školy.

             

                  Počas tohto týždňa Letnej školy sme sa naučili mnoho užitočného, ale popritom sme sa aj veľmi dobre zabavili. Už teraz sa tešíme na ten ďalší!

             

            p. uč. Petra Janovičová

          • SKVELÁ LETNÁ ŠKOLA

          •           Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vypísalo výzvu na rozvojový projekt  „Letná škola na základnej škole aj v školskom roku 2021/2022“.  Naša škola využila tento projekt už tretíkrát.

             

                     Zámerom Letnej školy je poskytnúť žiakom základných škôl možnosť na získanie alebo upevnenie vedomostí, zručností a spôsobilostí, ktoré si nedostatočne osvojili počas školského roka.  Vedomosti nezískavajú vo forme klasického vyučovania, ale jej primárnym cieľom napriek tomu ostáva vzdelávanie a rozvoj kompetencií žiakov.

                     Záujem o Letnú školu bol naozaj veľký a program zostavený rozmanito a zaujímavo, aby deti získali vedomosti a zručnosti z každej oblasti.

             

            1. TÝŽDEŇ 

                      Máme za sebou prvý týždeň Letnej školy, ktorý prebiehal od 18.7. do 22.7.2022 a musíme povedať, že bol skvelý. Tento týždeň s názvom MÚDRA SOVA svoju úlohu naozaj splnil. Počas ranných kruhov si žiaci precvičili a zopakovali svoje matematické a jazykové zručnosti, ktoré nadobudli počas školského roka. V utorok sme doobedie venovali informatickej gramotnosti, kde sa naši žiaci učili programovať v programe Scrasch. Niektorým sa naozaj darilo až sa nám zdalo, že formujeme malých a šikovných programátorov.

                    Vo štvrtok sme mali vzácnu návštevu, pani Jarku Kreškóciovú, ktorá je známou cestovateľkou a oficiálnou ambasádorkou Nadácie Jamieho Olivera. Spoločne s ňou sa žiaci naučili správne narábať s kuchynským náradím, naučili sa ako správne čistiť zeleninu, aby predišli zraneniam, osvojili si rôzne pravidlá správneho a zdravého stravovania a pochutnali si na zdravej zelenine, ktorú si žiaci sami pripravili na konzumáciu. Neskôr nám pani Jarka porozprávala o spôsobe života v Ugande, a veru, mnohí sme si uvedomili, že musíme byť vďační za to všetko, čo máme, pretože nie všade na svete majú ľudia také kvalitné podmienky na život ako my. Týmto spôsobom sa jej chceme veľmi pekne poďakovať za čas, ktorý strávila v našej škole a dúfame, že k nám ešte niekedy zavíta.

                  Poobedia boli plné radosti a smiechu. Venovali sme sa hlavne voľnočasovým aktivitám, pri ktorých si deti mohli oddýchnuť, ale aj sa poriadne zabaviť. Športovali sme, maľovali na sklo, vytvárali sme spoločný plagát, a keďže bolo veľké teplo, nemohla chýbať ani vodná párty. Taktiež sme sa aj niečo nové naučili: navštívili sme Kalváriu s kaplnkou Panny Márie v Pribete, pozreli sme si vodnú nádrž aj Hniezdne nory včelárika zlatého. Vyčistili sme si areál školy a naučili sme sa, ako správne separovať odpad.     

                   V piatok sme absolvovali celodenný výlet do Bojníc. Toto mesto nás očarilo mnohými atrakciami pre turistov. Navštívili sme Národnú zoologickú záhradu v Bojniciach, kde sme mali možnosť vidieť množstvo zvierat typických pre rôzne časti Sveta. Taktiež sme nahliadli do Domu ilúzií. Je to múzeum, ktoré je zamerané na optické ilúzie. Tu sme mohli naplno vyskúšať, ako fungujú naše zmysly pri vnímaní optických ilúzií a zoznámili sme sa aj s rozšírenou realitou. V múzeu sa nachádzajú rôzne trick-artové maľby tematicky zamerané na bojnické legendy, obrazy s moaré efektom. Všetci sme sa tu dobre zabavili a urobili sme si mnoho zaujímavých fotografií. Samozrejme, nemohol chýbať ani výborný obed v reštaurácii Square, v ktorej sme sa občerstvili polievkou a pochutnali si na netradičnej štvorcovej pizzi. Na záver dňa sme navštívili Múzeum praveku Slovenska v Bojniciach. Je to múzeum, ktoré sa nachádza v prírode, priamo na mieste, kde žil neandertálsky pračlovek na území Slovenska. Tu sme mohli objavovať záhadný svet neandertálcov a zúčastnili sme sa aj tvorivých dielní, kde si žiaci po skupinkách vytvorili svojich vlastných neandertálcov.

            Dnes práve začal druhý týždeň Letnej školy. Veríme, že bude aspoň taký dobrý ako ten predošlý, a že si žiaci opäť odnesú domov mnoho zaujímavých zážitkov.

             

                                                                                            p. uč. Petra Janovičová

          • POĎAKOVANIE

          • Prišlo nám do správy s prosbou o zverejnenie:

            Vážený pán riaditeľ, vážený pedagogický zbor, sledujem vaše príspevky, vašu prácu a nedá mi nekomentovať to. Neuveriteľné. Vaša činnosť, aktivity, spolupráca, ERASMUS, vaša snaha a výchova detí sú naozaj neuveriteľné. Gratulujem a ďakujem. To, čo ste vy spravili z "našej malej dedinskej" školy si zaslúži obrovskú pochvalu a uznanie. Aj keď nemám deti, rozprávam sa s rodičmi, s deťmi ktoré našu školu navštevujú, sú nadšené a vďačné za to všetko, čo pre nich robíte. My ako deti sme tieto možnosti nemali, preto som rada, že vy deťom umožňujete všetko, čo je vo vašich silách. Deti cestujú, zlepšujú si jazykové znalosti, spoznávajú iné krajiny, zvyky, tradície, mravy. Zabezpečujete im besedy s významnými osobnosťami, rozširujete rozhľad a pripravujete ich na ďalšiu "cestu". SKVELÁ PRÁCA. Nemôžem nič iné, len Vám ešte raz GRATULOVAŤ. Samozrejme viem, že v našej obci sa slovenská škola musí popasovať aj s nepotrebnými prekážkami, ale zvládate to na JEDNOTKU s hviezdičkou. Prosím, zostante pri svojej záslužnej činnosti, aktivitách a pokračujte vo svojej obetavej práci, aby deti vedeli, okrem tancovania a kladenia vencov aj niečo iné a spoznávali svet. S pozdravom, M. H.

          • Letná škola

          • Ctení rodičia! 

            Pridávam úvodný návrh programu LETNEJ ŠKOLY.  Podrobný program zverejníme po schválení projektu. Prosím o to, aby ste prihlasovali svoje deti, nakoľko kapacita je obmedzená a letná škola je BEZPLATNÁ. 

             

          • DEŇ RODINY

          •      Dňa  21. 6. 2022 sa na našej škole uskutočnil Deň rodiny. Už roky sa snažíme o to, aby sme boli v našej škole tiež ako taká rodina, pretože tu trávime veľkú časť nášho dňa, budujeme si v nej priateľstvá, vzťahy a mnoho zážitkov sa odohráva práve v škole. Škola nás spája ako jednu veľkú rodinu. Záleží nám na tom, aby nám deti dôverovali, aby pedagógovia aj naďalej boli ľudia, ktorým deti veria. Aby sa na nás mohli spoľahnúť a obrátiť s každým problémom či radosťou.

                 Úlohou dňa rodiny je budovať kultúru, ktorá si váži materstvo i otcovstvo a túžime prostredníctvom tohto podujatia  dať možnosť rodinám v tomto náročnom období načerpať nové sily a nabrať druhý dych.

                 Každoročne spolu s rodičmi trávime tento deň, rozprávame sa, hráme sa, športujeme. Tento rok sa rodičia rozhodli zaviesť novú tradíciu a Deň rodiny pripravili pre žiakov a pedagógov oni.  Pre pedagógov to mala byť forma  poďakovania za ich neúnavnú prácu počas školského roka. Rodičia pripravili zábavné hry a aktivity, ktoré poukázali na to, aký dôležitý je každý člen rodiny a aká dôležitá je súdržnosť v rodine. Uvarili pre všetkých prítomných dva druhy guláša, pripravili množstvo dobrôt.  Deti najviac potešili samozrejme palacinky. :)

                 Všetci pozvaní s radosťou prijali pozvanie a strávili sme spolu hodnotný deň plný smiechu  a zábavy.

                Ďakujeme veľmi pekne všetkým rodičom, starým rodičom a priateľom školy, ktorí pre nás túto akciu pripravili ako aj tým, ktorí sa tejto akcie zúčastnili.

                                                                                                                    

                                                                          PaedDr. Kristína Virág

          • Výlet na hrad Modrý kameň

          •      V jeden slnečný deň uprostred júna sme sa vybrali na výlet na hrad Modrý kameň. Veľmi sme sa tešili, pretože už 2 roky sme nemohli pre pandémiu ísť na školský výlet. Prváci, druháci, tretiaci a štvrtáci, nachystaní aj s ruksačikmi nasadli do autobusu, ktorý nás odviezol na miesto určenia. Už pri príchode sme zbadali na kopci nad mestom Modrý Kameň hrad rovnakého názvu. Čakal nás neveľký hrad Modrý kameň, v ktorom sa nachádza Múzeum bábkarských kultúr a hračiek. Hrad je v súčasnosti v rekonštrukcii, takže sme mohli navštíviť len niektoré jeho časti.

            Dozvedeli sme sa veľa zaujímavého o stredovekom hrade Modrý kameň, ale nás viac zaujala výstava Slovenského národného múzea – bábky a hračky z rôznych období. Videli sme známe televízne postavičky – Drobčeka, Kuka, Raťafáka plachtu aj krásne bábky a kulisy z predstavení bábkových divadiel z minulosti aj zo súčasnosti. Veľký úspech mala tmavá miestnosť, kde sme mohli pozorovať sami na sebe kúzlo luminiscenčného divadla. Všetko, čo sme mali na sebe bielej farby, sa v tme rozsvietilo – ponožky, šnúrky v topánkach, tričká, ruksačiky, ale aj naše umyté zuby.

            Zúčastnili sme sa aj interaktívnej výstavy s názvom - Jeden deň na stredovekom hrade, na ktorej sme sa dozvedeli, ako vyzeral všedný deň na stredovekom hrade: kto boli jeho obyvatelia, čo jedli, ako písali, ako a čo sa učili deti, s čím sa hrali vo voľnom čase, ako ich trestali, a tiež sme mohli spoločne poskladať obrovskú magnetickú mapu Uhorska. Vyskúšali sme si aj oblečenie a zbrane rytierov, písali sme husím perom a vyskúšali sme si na vlastnej koži, aké to je byť uväznený na pranieri.

            Cestou domov sme sa zastavili v nákupnom centre v neďalekom meste Veľký Krtíš, aby sme minuli vreckové, ktoré sme dostali od rodičov. Obohatení o nové zážitky zo stredovekého hradu a potešení novými hračkami, ktoré sme si nakúpili, sme sa vrátili domov.

                                                                       PaedDr. Adriana Valachová

          • Ako sa z prvákov stali výskumníci

          • Počas 7 týždňov sa z malých prváčikov stali výskumníci, vedátori. V rámci projektového vyučovania z Kozmix Lab s názvom Svet rastlín očami objektívu sa zamerali na objavovanie podmienok života rastlín prostredníctvom pokusu, ktorý žiaci realizovali s rastlinami v rôznych podmienkach. Rastlinky si merali, fotografovali, zapisovali do tabuliek.

            Na začiatku oboznamovania sa s projektom vytvorili 3 skupinky. Ako prvé si odmerali svoju výšku a vytvorili svoju spoločnú tabuľku. Meranie si zopakovali aj o 4 týždne a zistili, že za 1 mesiac narástli. A z toho sa veľmi tešili!

            Všetko, čo je živé rastie za určitých podmienok. Vedeli, že rastlinka potrebuje vodu, vzduch a svetlo. Dá sa to aj bez niektorej z nich? Tak si každá skupinka označila svoje tégliky, dali vatu a semienko hrášku a zisťovali:

            1. téglik - semienko s prísunom svetla a vody,

            2. téglik – semienko so svetlom bez zalievania,

            3. téglik – semienko pravidelne zalievané bez svetla.

            Ich zistenie bolo: Rastlinka pravidelne zalievaná bez svetla im narástla najvyššie a semienko bez vody ani nevyklíčilo!

            Sledovali klíčenie, rast semienka na rastlinu, maľovali rôzne PL, vytvárali si svoj lapbook, vzdelávali sa s pomocou rôznych videí (po anglicky) o rastlinách a hlavne sa veľa rozprávali s pani učiteľkou o zmenách v prírode. Za tento čas sa prváci veľa naučili o rastlinkách, o práci v skupine a o spolupráci v nej, ako aj o dôležitosti života rastlín v našom živote.

            A keďže počas trvania projektu aj ony narástli, spestrili si poslednú hodinu pesničkou, o tom, že aj ony vyrástli zo semienka na šikovnú rastlinku (z prváčikov už budú druháci )!

                                                     Mgr. Veronika Balhová - tr. pani učiteľka

          • TANEČNÝ VENČEK

          • Na našej škole si žiaci majú možnosť  na vyučovacích hodinách rozvíjať rôzne rozumové schopnosti, ale na výchovných predmetoch i estetické cítenie. Tento rok sa však naši žiaci mohli venovať estetickému cíteniu a umeniu aj iným spôsobom ako doteraz.

            Na jeseň skrsol v hlave pani učiteľky PaedDr. Denisy Marekovej nápad, aby sa naši najstarší žiaci, teda žiaci deviateho a ôsmeho ročníka, zapojili do dávneho trendu a vyskúšali si venčekový tanec žiakov.

            Pod vedením pána učiteľa Petra Valacha zo Základnej umeleckej školy v Hurbanove začali naši žiaci svoj kurz a dlhé mesiace sa poctivo pripravovali, aby nám mohli predviesť svoje nadobudnuté tanečné schopnosti.  Žiaci sa oboznámili so základmi spoločenského správania a so  štandardnými i latinsko-americkými tancami. Naučili sa základy tancov, ako sú valčík, mazurka, blúz, polka, jive, country, cha-ha, tango, salsa,... Nešlo teda o nudné vyučovanie v triede, ale o zábavnú pohybovú činnosť v tanečných topánkach.

            Vyvrcholením tohto kurzu bol Venčekový ples. V piatok 10. 6. 2022 si naši žiaci obuli tanečné topánky, nahodili sa do „gala“ a predviedli sa na tanečnom večierku v plnej kráse pred svojimi rodičmi, súrodencami, starými rodičmi, priateľmi či učiteľmi. Musíme povedať, že vidieť našich žiakov v oblekoch a naše žiačky v spoločenských šatách, bol pre nás všetkých nádherným zážitkom. Bolo krásne vidieť ich v tomto jarnom veku v plnom rozkvete a možno sme si mnohí uvedomili, ako ten čas letí a ako rýchlo sa títo mladí ľudia blížia k dospelosti.

            Večer prebiehal v úžasnej atmosfére. Žiaci sa nám predviedli svojimi tancami, a potom nasledoval rodičovský a učiteľský tanec, aby sme sa aj my, rodičia a učitelia, mohli presvedčiť na vlastnej koži, čo sa za tento kurz naši mladí tanečníci naučili. Nasledovalo slávnostné odovzdávanie certifikátov, ktorý obdržal každý mladý tanečník. V priebehu večera sme mohli vidieť rôzne tance aj v podaní skúsených tanečníkov zo Základnej umeleckej školy v Hurbanove.

            Očakávaným bodom večera boli tanečné kolá, v ktorých si žiaci medzi sebou vymieňali venčeky a náramky, čím si určili najlepších tanečníkov večera – Venčekového kráľa a Venčekovú kráľovnú. Nasledovala voľná zábava, pri ktorej sa už mohli tanečníci poriadne vyšantiť a voľne si vyskúšať svoje tanečné schopnosti.

            Ďakujeme pani učiteľke PaedDr. Denise Marekovej, pani učiteľke Mgr. Andrei Láckóovej a rodičom, ktorí sa spoločne podieľali na realizácii tohto nádherného večera. Ďakujeme aj pánovi učiteľovi Petrovi Valachovi, ktorý žiakov na tento večer po celé mesiace neúnavne pripravoval.

            Po dlhej dobe sme sa všetci veľmi dobre zabavili a užili sme si krásny spoločenský večer. Veríme, že sa tento večer páčil nielen nám, učiteľom, ale užili si ho aj žiaci a ich rodičia či pozvaní hostia. Možno sa to na našej škole stane tradíciou a naši najstarší žiaci budú každý rok písať podobný príbeh, ktorým budú vstupovať do sveta dospelých.

            p. uč. Petra Janovičová

          • DEŇ RODINY

          • Ctení rodičia! 

            Týmto by sme Vás chceli informovať, že začiatok DŇA RODINY sa presúva z 8,00 hod. na 13,00 hod. 

            Za pochopenie ďakujeme. S pozdravom Kristína Virág 

          • Školský výlet do čarokrásnej Banskej Štiavnice

          •        V piatok 3.6.2022 navštívili naši žiaci 5. až 8. ročníka spolu s pani učiteľkami Mgr. Andreou Botkovou, Ing. Zuzanou Rehákovou a PaedDr. Denisou Marekovou historické mesto na Slovensku, Banskú Štiavnicu. Toto mesto je bývalým baníckym mestom, ktoré je zaradené do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO, takže naozaj sa bolo na čo pozerať.

                Náš výlet sme začali v skanzene Banské múzeum v prírode, ktoré nám poskytlo jedinečný zážitok v priestoroch niekdajších baní. Prehliadku sme absolvovali vystrojení prilbou, plášťom a lampou, ktoré nám vytvorili originálnu atmosféru v podzemných priestoroch baní.

                 Nasledovala prehliadka čarokrásneho historického mesta, kde nás svojou krásou a jedinečnosťou ohúrili budovy a monumenty, ako napríklad Kostol sv. Kataríny, Radnica, na ktorej sú na hodinách ručičky naopak, Námestie Svätej Trojice a mnoho iného. V centre mesta si žiaci užili voľný pohyb, pričom mohli objavovať krásy mesta, naobedovať sa či nakupovať.

                 Po prehliadke mesta nás čakala návšteva tvorivých dielní, Terra Permonia. Tu sa naši žiaci učili hravou formou pracovať s rôznymi technickými zariadeniami. Poznávali a pracovali s mnohými materiálmi, ktoré orezávali, ohýbali, vŕtali, farbili.

                    Tento výlet bol plný objavovania, učenia, poznávania, ale aj oddychu a zábavy. Veríme, že Banskú Štiavnicu budeme mať možnosť navštíviť aj inokedy.

                                                                                                                 Petra Janovičová - p.učiteľka

             

          • SKVELÝ PIKNIK

          •    Zelené parky, slniečko, výlety a pikniky neodmysliteľne patria k letu. Vonkajšie posedenie na deke sme si obľúbili, a preto sme sa rozhodli, že si takýto piknik urobíme na Medzinárodný deň detí v ŠKD.  Nápad skrsol v hlave pani vychovávateľky Mgr. Nikoly Závodskej, ktorej pomáhala aj pani vychovávateľka Mgr. Barbora Rusnák Slabáková.

                 Tento piknik bol pre nás takým menším výletom do prírody s blízkymi priateľmi, dobrým jedlom a príjemnou náladou. Zobrali sme si teda deky, drobné občerstvenie, nápoje a piknik sa mohol začať.

                 Na začiatok sme si urobili krátku prechádzku k jazierku v obci Pribeta.  Našli sme miesto s nízkou trávou a aspoň čiastočným tieňom. Porozkladali sme si deky a piknik mohol začať.

                 Vedeli sme, že piknik neznamená len dobré jedlo, ale najmä pre deti je to aj príležitosť vyblázniť sa, pohrať  a  dosýta si pobehať v prírode, na čerstvom vzduchu. Chlapci si zahrali futbal, volejbal, dievčatá schovávačku a chytačku.  Čas ubehol veľmi rýchlo a už sme sa museli vrátiť späť do školy. Ale....

                 Už dnes vieme, že to určite nebol posledný piknik na našej škole.

             

                                                                                                                                          PaedDr. Kristína Virág - ZRŠ

          • OSLAVA MEDZINÁRODNÉHO DŇA DETÍ

          •       Prvý jún patrí na Slovensku už dlhoročne oslave Dňa detí. Tento deň venujeme všetkým deťom, aby sme im vyjadrili našu lásku a ich nevyčísliteľnú hodnotu pre nás. Deň detí nesie myšlienku, aby mali všetky deti šťastné detstvo, aby k nim rodičia a blízki pristupovali s láskou a venovali im dostatok času a pozornosti.

                 Na našej škole sa každoročne snažíme tento deň spestriť zaujímavým a zábavným programom, aby naši žiaci cítili, že sú pre nás výnimoční, že aj im môže patriť jeden celý deň v roku. V areáli školy bolo počas celého dňa počuť detský džavot a smiech, cítiť radosť z oslavy.  Keďže žiaci do posledného dňa nevedeli, aký program ich čaká, prekvapenie bolo o to väčšie.

                 Oslavu MDD sme začali rôznymi aktivitami. Hneď ráno o 8,00 hod. k nám z okresného mesta Nové Zámky privítali psovodi Marek Jesenič a Michal Solčan, ktorí nám predviedli  svoju prácu, ukázali nám, ako musí poslúchať policajný pes, ako vie spacifikovať páchateľa. Pani policajtka Slávka Maceková nám porozprávala o práci Mestskej polície v Nových Zámkoch.

                 Nasledovala prestávka na občerstvenie. Pani učiteľky Zuzana Reháková a Andrea Gáborová pre žiakov pripravili výborné občerstvenie v podobe hotdogov a osviežujúceho nápoja.

                 Potom nám svoj program predviedla tanečná škola Ghetto Art Complex, ktorá k nám tiež prišla z Nových Zámkov. Naučila nás rôzne zaujímavé tanečné variácie, spolu s deťmi  si zatancovali. Nasledovali  rôzne športové aktivity, ktoré pre žiakov pripravili pani učiteľky.

                          Žiaci sa veľmi tešili aj na burzu, ktorá prebiehala vo vestibule školy pod vedením pani učiteľky Andrey Laczkóovej a Adriany Valachovej. O burzu bol naozaj veľký záujem. Žiaci kupovali, predávali a zjednávali ako statní obchodníci.

                 Slniečko sa na nás celý deň usmievalo a každý oslávenec dostal k svojmu sviatku MDD sladký darček  v podobe nanuku.

                 Milí žiaci, k Vášmu dnešnému sviatku Vám z celého srdca prajeme veľa zdravia, šťastia, úspechov a množstvo splnených snov, nech máte denne dôvod usmievať sa. :)

             

                                                                                                                                                         kolektív učiteľov ZŠ

          • Medzinárodný deň včiel

          •      "Bez včiel by nebolo opelenia, žiadnych rastlín, žiadnych zvierat a napokon ani žiadnych ľudí."

                                                                                                                                                              Albert Einstein

                 20.mája si pripomíname medzinárodný deň včiel a aj v duchu tohto spomínaného výroku sme tento deň venovali v ŠKD práve im. Deti z 1. - 4. ročníka mali pripravené prezentácie s včielkou Majou a Vilkom, pani učiteľka biológie PaedDr. Denisa Mareková nám zapožičala na ukážku preparáty obyvateľov úľa a ukážku plástov. Ďalej deti vytvárali svoje vlastné plásty z papiera, včielky a úle. Rovnako ako piataci vytvorili tzv. lapbook, kde zapísali všetky znalosti, ktoré si zopakovali aj s obrázkami. Žiaci 5. - 9. ročníka mali okrem toho odbornú prezentáciu a zaujímavosti o včelách, po ktorej ich čakal KAHOOT kvíz, ktorý preveril ich vedomosti. Prvé tri miesta získali sladkú odmenu.

                                                                                                                                                       Mgr. Nikola Závodská

          • TESTOVANIE 5

          •      Dnes, 18. 5. 2022 v stredu sa takmer všetci žiaci 5. ročníka zúčastnili Testovania 5. Všetci sme sa zhodli, že najlepšou prípravou na Testovanie je systematická príprava. Na Testovanie 5 sa nedá pripraviť za pár dní, musí mu predchádzať niekoľkomesačná pravidelná práca s textom. Znalosti žiakov sú však len jedna vec. Strach a tréma zohrávajú pri rôznych skúškach svoje, nehovoriac o Testovaní 5, ktoré je pre 11 ročné deti prakticky prvou dôležitou skúškou v ich živote.  Žiakom  sme sa venovali systematicky, mali k dispozícii rôzne testy zamerané na čítanie s porozumením a už od tretieho ročníka sme tieto testy s deťmi robili. Od štvrtého  ročníka sme precvičovali  so žiakmi vedomosti na testoch s výberom odpovede, ktoré sú zamerané na čítanie s porozumením a na rôzne jazykové javy. Takto sme sa snažili zabrániť tomu, aby boli zaskočení z úloh v teste.

                 Žiaci sa na testovaní naozaj veľmi snažili. Vynaložili maximálne úsilie, aby dosiahli najlepšie výsledky. No najdôležitejšie je, že môžeme povedať: „Máme to úspešne za sebou“.

            Naši šikovní piataci. :) 

    • Kontakty

      • Základná škola, Pavilón B
      • 0911 063 627 - zborovňa 0911 229 743 - zástupcovňa
      • Školská ul. č. 26 94655 Pribeta Slovakia
      • 37867172
      • 2021674655
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje