• Exkurzia Šurany

          •  

            Dňa 30.4.2024 sme so žiakmi 5. a 6. ročníka navštívili zaujímavé miesta Šurian. Najskôr sme navštívili Nitriansky Hrádok, ktorý je miestom nálezu Hrádockej venuše, jednej z najznámejších slovenských sošiek venuše z obdobia neolitu. Okrem toho sa tu nachádza  Varadská pamätná izba, kde nájdeme dobové fotografie a národopisné predmety, ktoré predstavujú mestskú časť, nazývanú Várad – Malý Várad, s veľmi bohatou históriou.

            Ďalej sme sa presunuli do centra Šurian, kde sme navštívili synagógu, tu sídli aj šurianske Mestské múzeum, ktoré okrem stálej expozície ponúka aj rôzne krátkodobé výstavy, usporadúva koncerty a kultúrne podujatia. Medzi vzácne exponáty patrí fragment šurianskej Tóry.  Na mieste svätostánku sa nachádza pamätník obetiam holokaustu. Na poschodí synagógy – ženská časť – je umiestnená stála expozícia, ktorá približuje históriu územia mesta, ako aj mestských častí Nitriansky Hrádok a Kostolný Sek, od praveku až po 20. storočie. Nechýba archeologická lokalita Zámeček so známou Hrádockou venušou, Šuriansky hrad, poklad quartingov (štvrťdenárov) z Kostolného Seku, Šuriansky cukrovar.

            Našu návštevu sme zavŕšili pri soche Žofie Bosniakovej, po ktorej je pomenovaná aj miestna cirkevná základná škola. Táto významná osobnosť hradu Strečno, pochádzala práve zo Šurian. Neobišli sme ani miestny kostol sv. Štefana Prvomučeníka s najväčšou oltárnou vitrážou na Slovensku.

             

            Mgr.Jaroslav Kmeťo, Mgr.Nikola Závodská

          • Beseda s potomkami bývalého pána riaditeľa Štefana Eiseleho

          •  

            "Život nie je o tom, čo získame. Je o tom, kým sa staneme, čím prispejeme, čo vytvoríme.... To dáva nášmu životu ZMYSEL."

            Takýmto životom a prácou pre základnú školu v Pribete žil Štefan Eisele, prvý známy riaditeľ a zároveň aj najdlhšie pôsobiaci riaditeľ. 23. apríla sa na jeho počesť konala beseda s jeho potomkami, synom Štefanom Eisele a dcérou Eleonórou Nocarovou rod. Eiselovou.

            Tento výnimočný človek venoval Pribete 45 rokov svojho života a prišiel sem na vlastnú žiadosť z Banskej Štiavnice. Mali sme jedinečnú príležitosť rozprávať sa o jeho živote a zistiť tak známe a neznáme skutočnosti, ktoré sme možno nevedeli, a ktoré nás prekvapili. Na besedu prišlo aj veľa pamätníkov, a práve atmosféra tohto veľkého stretnutia v nás vzbudzovala pocit, že je takto pán riaditeľ sprítomnený.

            Naše stretnutie sme zahájili návštevou starej budovy katolíckej školy pri rímsko-katolíckom kostole, kde prežili školské časy a aj krátko bývali. Začiatok besedy otvorila báseň Návrat.... od Mirka Svetlana v podaní pani učiteľky Andrey Laczkóovej, jej recitovanie chytilo našich hostí priamo za srdce a dalo im pocítiť, že sa naozaj vrátili domov medzi svojich. Počas besedy sme sa rozprávali o detstve pána riaditeľa, o jeho stretnutí s manželkou, o živote v Pribete, jeho vzdelávacej a osvetovej činnosti a živote po tom, ako odišli s manželkou z Pribety do Bratislavy.

            Sme veľmi vdační, že medzi nás prišli, za všetok ten čas, ktorí sme spolu strávili a za to, že sme prostredníctvom nich mali možnosť stretnúť sa s ich otcom. Na koniec sme im prezradili ozajstný dôvod ich návštevy, myšlienku pomenovať našu slovenskú základnú školu po ich otcovi. Emócia ich hrdosti a radosti z tej správy bola nezabudnuteľným zážitkom pre nás všetkých, ktorí sa tejto besedy zúčastnili . A my si budeme s rovnakou hrdosťou ctiť jeho obetavú prácu pre základnú školu v Pribete, práve v jej názve, ktorý bude niesť.

             

             

            Mgr. Nikola Závodská

          • Deň Zeme

          •  

            Dňa 22. apríla  sme spoločne oslávili „Deň Zeme“ aj na našej škole. Hneď ráno nás poctil svojou návštevou pán Hrušecký, ktorý nás formou prednášky oboznámil so životom včiel. Po prednáške a sladkej medovej odmene sa všetci žiaci presunuli do svojich tried, kde ich čakali rôzne aktivity zamerané na ochranu prírody.

            Žiaci sa dozvedeli o histórii „Dňa Zeme“, o recyklácii a separácii odpadov, ale hlavne ako a prečo je dôležité chrániť životné prostredie.

             

            Mgr. Daniel Hamran

          • Návšteva detí z MŠ Bajč v 1. triede

          •  

            V stredu 17. apríla nás prišli navštíviť naši noví kamaráti z Materskej školy v Bajči. Prišli sa pozrieť, ako to v našej škole vyzerá. Absolvovali spolu s prvákmi jednu vyučovaciu hodinu a vyskúšali si, aké je to byť prvákmi.

            Spolu riešili úlohy z matematiky, pracovali so Šlabikárom, hrali sa s písmenkami a obrázkami, hľadali prvú hlásku v slovách. Prváci ich naučili básničku Ty a ja, ktorá im pomáha pri preberaní nového písmenka. Nakoniec si spolu aj zaspievali a zatancovali.

            Škôlkari sa o všetko intenzívne zaujímali. Páčilo sa im naše hudobné zvonenie na začiatku a na konci vyučovacej hodiny, aj skrinky na prezuvky a kabáty na chodbe školy. Po hodine sa stihli spolu aj pohrať s hračkami zo školského klubu.

            Strávili sme spolu pekný deň.

             

                                                                     PaedDr. Adriana Valachová

          • Okresné kolo Pytagoriády P3 a P5

          •  

            Dňa 9. 4. 2024 sa uskutočnila na Základnej škole Komenského v Komárne okresné kolo Pytagoriády P3 a P5.

            Z našich žiakov sa jej zúčastnili z 3. ročníka Hanna Šalgóová a Viktor Laczkó.

            Gratulujeme Zsoltovi Zahorcsekovi z 5. ročníka k 2. miestu v jeho kategórii P5.

            Tešíme sa z jeho úspechu v matematickej súťaži a úspechom našich žiakov aj v budúcich ročníkoch.

                                                                   

            Mgr. Veronika Balhová

          • Zápis do 1. ročníka na školský rok 2024/2025

          •  

            V utorok 2. apríla 2024 sa uskutočnil Zápis detí na školský rok 2024/2025. Predškoláci ukázali, že sú dobre pripravení na vstup do základnej školy. Predviedli svoje matematické aj grafomotorické zručnosti, primeranú slovnú zásobu, zarecitovali básničku či zaspievali pesničku. Spolu so svojimi rodičmi si pozreli svoju budúcu triedu, učebnice a zošity, z ktorých sa budú od septembra učiť čítať, písať, počítať, a zoznámili sa so svojou budúcou pani učiteľkou.

            Nakoniec dostali aj sladkú odmenu a drobné darčeky, ktoré im pripravila ich nová pani učiteľka. Na budúci školský rok sme zapísali 11 budúcich prváčikov.

            Tešíme sa, že od septembra sa stanú žiakmi našej školy.

                                                                                   PaedDr. Adriana Valachová

          • Návšteva Expozície histórie väzenstva na Slovensku v Leopoldove

          •  

                       

                        Dňa 10. apríla sme mali možnosť navštíviť Expozíciu histórie väzenstva na Slovensku, ktorá sídli v areáli Ústavu na výkon trestu odňatia slobody a Ústavu na výkon väzby v Leopoldove. Táto expozícia návštevníkom poskytuje prehľad dejín slovenského väzenstva.

                        Vzhľadom na to, že expozícia sídli v stráženom objekte, museli sme sa už pri vstupe preukázať identifikačnou kartou a odovzdať mobilné telefóny. V troch oddelených priestoroch sme videli rôzne exponáty, ktoré charakterizovali históriu väznice v Leopoldove. Najzaujímavejšia časť expozície bola časť zameraná na odsúdených. Na figurínach bolo prezentované pracovné oblečenie odsúdeného muža a ústavný odev odsúdenej ženy a vo vitrínach nedovolená činnosť odsúdených a rôzne formy ich sebapoškodzovania.

                        Žiaci mali veľa otázok. Zaujímalo ich hlavne to, aký je režim vo väzení. Tu sme sa nemohli fotiť, ale nakoniec nám dovolili odfotografovať sa pred bránou väznice. Vracali sme sa späť do školy s nezabudnuteľnými zážitkami.

             

            Mgr. Janette Hanková, Mgr. Nikola Závodská

          • Deň učiteľov 2024

          •  

            Častokrát počujeme, že profesia učiteľa je jednou z najvznešenejších a najušľachtilejších profesií. Je to naozaj pravda. Veď učiteľstvo je nielen povolaním, ale je predovšetkým krásnym a jedinečným poslaním. Preto už dlhé roky je 28. marec oslavou práce všetkých pedagogických zamestnancov. Tento rok sme sviatok učiteľov oslávili trošku netradične, sviatočno-pracovne až 8. apríla.

            Deň sme začínali školením inteligentného vzdelávacieho systému SmartBooks, ktorý umožňuje žiakom efektívnejšie získavať vedomosti a zlepšovať svoje schopnosti. SmartBooks je výborný na učenie v škole i doma. Je výnimočný tým, že na opakovanie a doučovanie učiva žiaci potrebujú podstatne menej času.

            Na slávnostný obed sme sa premiestnili do nádhernej reštaurácie St. Petrus Vini stojacej za dedinou Svätý Peter. Ochutnali sme špeciality šéfkuchára vo forme zážitkovej gastronómie. Slávnostné posedenie otvoril náš pán riaditeľ PaedDr. Marek Elšík. Vo svojom úvodnom príhovore sa poďakoval všetkým svojim zamestnancom za ich skvelo odvedenú prácu. Zvlášť ocenil prácu dvoch kolegýň. Mgr. Veroniku Balhovú za jej dlhoročnú neúnavnú, nápomocnú a obetavú prácu a Mgr. Andreu Laczkóovú za jej mimoriadne prospešnú prácu na našej škole. Pozvanie na posedenie s radosťou prijali nielen zamestnankyne Komunitného centra v Pribete, ale aj naša bývalá kolegyňa Mgr. Ľudmila Servanská.

            V poobedňajších hodinách ešte pokračovalo ďalšie vzdelávanie s vybranými učiteľmi. Pán riaditeľ nám teda zaželal veľa síl, pozitívnej energie, veľa dobrých nápadov a zároveň dostatok trpezlivosti a pevného zdravia pri vzdelávaní budúcej generácie. Oceneným pani učiteľkám srdečne blahoželáme!

             

            Mgr. Janette Hanková

          • POZVÁNKA NA BESEDU

          • Srdečne Vás pozývame na stretnutie a besedu s potomkami najdlhšie pôsobiaceho riaditeľa základnej školy pána Štefana Eiseleho. V prípade, že sa chcete zúčastniť tejto udalosti, prosíme Vás, aby ste svoju účasť nahlásili na riaditeľstve školy.

          • VAJÍČKOBRANIE 🐣

          •  

            Dnes popoludní sme so žiakmi z ŠKD absolvovali vajíčkobranie, ktoré organizovalo Komunitné centrum v Pribete. Bola to skvelá zábava. Žiaci s nadšením behali po parku a hľadali ukryté vajíčka, za ktoré potom dostali sladkú odmenu.

            Aj touto cestou ďakujeme pracovníčkam Komunitného centra za čas, ktorý nám venovali!

             

            Kolektív ŠKD

          • Exkurzia do MŠ Bajč – Enviroaktivity

          •  

                        Na pozvanie Materskej školy v Bajči sa v pondelok 25. marca vybrali naši prváci navštíviť škôlkarov z Bajča, aby si spolu mohli vyskúšať zaujímavé enviroaktivity venované vode.

            Aktivity boli zamerané na nasledovné témy:

            1. Močiare a biodiverzita

            2. Environmentálne záťaže očami detí

            3. Voda úžitková/Voda v našich domácnostiach

            Program pre deti pripravili pani učiteľky z MŠ Bajč a pracovníčky Odboru environmentálnej výchovy a vzdelávania zo SEV Dropie.

                        Deti pracovali v 3 zmiešaných skupinách so škôlkarmi. Spoločne poskladali veľkú vŕbu, poznávali jej obyvateľov, ktorí žijú vo vode a pri vode, počúvali zvuky zvierat, ktoré žijú v močiari, hovorili o šetrení vody v domácnosti, čistili minijazierko, do ktorého sa dostali predmety, ktoré tam nepatria. Pritom si spolu aj zaspievali a naučili sa nové riekanky.

                        So záujmom sme si pozreli aj priestory materskej školy so vzdelávacími kútikmi venovanými rôznym oblastiam. Zaujali nás rybičky v akváriu a vyvýšené záhony na dvore, v ktorých pestujú zeleninu a bylinky. Poslednú polhodinku sa prváci s chuťou zahrali spolu so škôlkarmi s ich hračkami a zaspomínali si na časy, kedy oni sami chodili do škôlky.

                                               

             

            PaedDr. Adriana Valachová

             

          • Návšteva Obecnej knižnice v Pribete

          •  

            Marec – mesiac knihy. Mesiac, ktorý je oslavou kníh, ale aj knižníc. Tohto sme sa držali aj na našej škole a robili sme rôzne aktivity na túto tematiku. Jednou z nich bola aj návšteva Obecnej knižnice v Pribete.

            Žiaci počas tohto mesiaca navštevovali knižnicu po triedach a vymenili tak tradičné vyučovanie za niečo nové. Veľmi sme sa potešili, že môžeme mať takúto netradičnú hodinu literatúry. Málokto zo žiakov vedel, že naša knižnica vyhrala aj ocenenie a patrí medzi najlepšie obecné knižnice na Slovensku. V knižnici nás privítal milý pán knihovník a žiakom vysvetlil fungovanie knižnice. Skoro nikto neuhádol, že v knižnici je viac ako 10 000 kníh.

            Po čase sa žiaci osmelili a mali k pánu knihovníkovi jednu otázku za druhou. S radosťou sme privítali možnosť, že sme si mohli pozrieť všetky knižky uložené na policiach. Pán knihovník nás potešil aj informáciou, že vyradené knižky sa budú predávať na knižnej burze za symbolickú cenu.

            Už len posledná informácia: knižnica je otvorená v pondelok a stredu od 15:00 do 18:00 hod. Vypožičané knižky môžu mať čitatelia u seba doma až 3 mesiace. Výbornou správou je, že členstvo je zdarma.

             

            Mgr. Janette Hanková, Petra Janovičová

          • VÝTVARNÁ VÝCHOVA NETRADIČNE

          •  

            Dnes nás počas hodiny výtvarnej výchovy navštívila pani Veronika Pilná, ktorá nám ukázala svoju zaujímavú záľubu, výrobu šperkov z drobných korálikov. Priniesla nám svoje nádherné výtvory rôznych foriem a vzorov.  Žiaci si vyrábali kvetinové náramky, a takto sa mohli zdokonaliť v jemnej motorike a naučiť sa, ako je možné tráviť svoj voľný čas.

            Ďakujeme veľmi pekne za návštevu a za predstavenie tejto nádhernej ručnej práce.

             

            Mgr. Nikola Závodská

          • Otvorená hodina v 1. ročníku

          •  

            V utorok 19. marca nás prišli navštíviť naši kamaráti z MŠ Pribeta, aby si pred Zápisom do 1. ročníka na školský rok 2024/2025 pozreli priestory školy a 1. triedy a vyskúšali si na malú chvíľu, aké je to byť prvákom.

            Najprv sme škôlkarom predviedli, ako preberáme nové písmenká, pochválili sme sa, ako už vieme čítať, písať, aj to, akí sme šikovní v matematike. Oni nám zaspievali pesničku, ktorú si pripravili, a ukázali nám, že už vedia napočítať do 10, poznajú geometrické tvary a vedia si napísať svoje meno. Spolu sme si zaspievali a zatancovali na známe pesničky a nakoniec sme sa zabavili pri výzdobe veľkonočných vajíčok.

             

            PaedDr. Adriana Valachová

          • Andersenove popoludnie

          •  

            Tento školský rok sa žiaci 1. – 4. ročníka, tak ako každý rok, veľmi tešili na Andersenove popoludnie. Ako aj my..

            Začali sme čítaním krásnej rozprávky Snehová kráľovná, kde sa nám vystriedalo veľa ochotných čitateľov. Dôležité bolo dobre počúvať, lebo následne bol pre nich pripravený test s otázkami. Najmenším pomáhala pri čítaní pani asistentka Andrea Žigová.

            Ako odmena boli – sladké vafle! Nakoľko v tento deň 22.03.2024 bol aj Svetový deň vody – nezabudol sa dodržať ani pitný režim – v ponuke bola čistá voda a jablkový džús.

            Po sladkom občerstvení sa žiaci zahrali rôzne hry s tematikou „zimy“ – zamrznuté ruky – mohli používať iba čuch a chuť, pomocou čísel a hudby znázorňovali rôzne športy so snehom, chodili po ľade a druhý ich opakoval. Zábava veru začala 

            Prváčikov triedna pani učiteľka PaedDr. Adriana Valachová pasovala za čitateľov školskej knižnice so sľubom – dúfame, že si čítanie zamilujú a stanú sa častými návštevníkmi knižnice.

            Hry a aktivity patria k tejto akcii – žiaci mohli skladať rozprávkové puzzle, dobble, spájať obrázky so názvom rozprávky, skladať obrázky a následne ich vyfarbiť, skladať časti obrázkov a vytvoriť ilustráciu rozprávky, alebo sa zahrať hru Ja mám, kto má..

            Väčší žiaci si vytvárali svoje Rozprávkové lapbooky v skupinách s pomocou pani učiteľky Mgr. Nikoly Závodskej. Menší žiaci si vymýšľali vlastné obrázkové záložky, kreslili svoje obľúbené postavičky z rozprávok.

            Ďakujem všetkým za krásne popoludnie a teším sa na ďalší rok s rozprávkami.

             

            Mgr. Veronika Balhová

          • Čítajme si 2024

          •  

            Jubilejný 15. ročník! „Čítajme si...“ 2024

            Celoslovenský detský čitateľský maratón „Čítajme si...“ 2024 sa konal na našej základnej škole vo štvrtok 21.03.2024. Čítalo sa v triedach, v knižnici v neuveriteľnom počte 85 žiakov! Cieľom tohto podujatia je podporiť a zvýšiť záujem o čítanie kníh.

            Prváčikovia si pozerali a zoznamovali s rôznymi knižkami, čítali si z nich a pomocou ilustrácií si predstavovali a rozprávali, ako bude príbeh pokračovať.

            Druháci čítali o Veľkej noci a o rôznych tradičných zvykoch a o zvykoch v ich rodinách, taktiež si spravili čitateľský maratón v čítaní rozprávok.

            Tretiaci čítali príbeh Zajko a jeho búrlivé dobrodružstvo – krátky príbeh o dôležitosti pocitu bezpečia a o nasledované vlastnej intuície. V príbehu ich sprevádzali zajko a ježko, ktorí sa rozhodli ísť z bezpečia poľa do lesa, tu sa stretli s líškou, ktorá sa tvárila, že je zajko, ale ony jej neuverili. O medvedej rodine, ktorá im pomohla nájsť cestu a neboli ani takí strašidelní! Sova ich naviedla správne domov a dala pár múdrych rád! Žiaci si zopakovali, že majú veriť svojim inštinktom. Sú v bezpečí, keď sú s niekým. Nechodiť niekam samy, keď o tom nevedia rodičia a všímať si orientačné body na ceste. Pár dôležitých rád, aby boli v bezpečí!

            Štvrtáci sa dozvedeli niečo zo staroveku – o Hipokratesovi, ako sa v tej dobe liečilo, o divadle v staroveku.

            Žiaci na 2. stupni sa tiež zapojili do maratónu Čítajme si. Deti sa inšpirovali rôznymi knihami nielen v slovenskom, ale aj v anglickom jazyku. Každý žiak si pripravil krátku prezentáciu o svojej obľúbenej knižke, následne prečítal ostatným najzaujímavejší úryvok z príbehu. Medzi obľúbenými knižkami boli dievčenské romány, vedecko-fantastické príbehy, detektívky, dokonca aj encyklopédie. Potom si mohli žiaci navrhnúť vlastný obal ku knižkám, ktoré si doniesli so sebou. Vznikli tak naozaj veľmi pekné a originálne obaly na knižky. Pri tejto príležitosti sme navštívili aj Obecnú knižnicu v Pribete.

            Ďakujem pani učiteľkám Mgr. Janette Hankovej, PaedDr. Adriane Valachovej, Petre Janovičovej, že sa spolu so mnou podieľali na tomto úžasnom projekte a tým povzbudzujú žiakov k aktívnemu čítaniu a k láske ku knihám.

                                                                             

                  Mgr. Veronika Balhová

             

             

             

             

             

             

          • Riaditeľské voľno

          • Z organizačných dôvodov udeľujem v stredu 20. marca 2024 riaditeľské voľno pre žiakov 5. - 8. ročníka. Žiaci prvého stupňa budú mať upravený rozvrh v tento deň. ŠKD aj autobus ostáva bez zmeny.PaedDr. Marek Elšík, riaditeľ školy

          • Zvyšovanie emocionálnej odolnosti a vzájomného rešpektu

          •  

            Zvyšovanie emocionálnej odolnosti a vzájomného rešpektu medzi členmi školskej komunity bolo témou, ktorej sme sa venovali počas dvoch dní.

            V súčasnosti prevláda trend medzi žiakmi, najmä v pubertálnom veku, prijímať a realizovať rôzne výzvy, ktoré zaplavujú sociálne siete (TikTok, Instagram a pod.). Sú ľahko ovplyvniteľní. Záleží im na tom, čo si spolužiaci o nich pomyslia ak nesplnia nejakú výzvu. Názorom ostatných prikladajú príliš veľkú váhu a na ten svoj úplne zabúdajú. Stretávame sa u žiakov s tým, že sú extrémne netrpezlivý, svoje požiadavky a nároky chcú mať realizované okamžite, čakať čo i len chvíľku je pre nich stresujúce a sú nervózni. Žijú svoj virtuálny svet a ten ovplyvňuje výrazne emočnú stabilitu žiakov, mladých ľudí. Taktiež vnímame, že žiaci majú problém komunikovať svoje potreby a následne pochopiť potreby druhých. Ako kompas používajú informácie z druhej ruky a svoje pocity potláčajú. Následne majú problém s výberom strednej školy, uplatňovania limitov ako by sa mali správať k druhým alebo vybrať si to čo majú najradšej v rôznych oblastiach.

            Preto sme sa rozhodli zrealizovať interaktívny workshop pod vedením fantastickej pani psychologičky Monika Domeova. Dlhodobo s ňou spolupracujeme a jej vedomosti nadobudnuté počas vysokoškolských štúdií v EÚ sú zárukou kvalitnej prednášky, interaktívneho workshopu a hlavne posilnenia emočnej stability. Mladší žiaci absolvovali rôzne hry hry na tému prejavovanie emócií. U starších žiakov sa zamerala komunikáciu, interaktivitu, spolupatričnosť a rôzne prejavy emócií.

            Nielen žiaci, ale i my dospelí sa potrebujeme venovať tejto téme a preto podobný worhshop zameraný na zvládanie stresu ako aj na emocionálnu stránku osobnosti si Monika pripravila aj pre nás. Teší ma, že sa k nám pridali aj pracovníčky z Komunitné centrum Pribeta. Verím, že naša spolupráca a výborné nápady sa pretavia časom aj do ďalšieho spoločného stretnutia.

            Viac o práci Moniky a tomu, čo robí výborne a s plným nasadením sa môžete dozvedieť na https://intentionscp.com/sk/

          • KARNEVAL

          •  

            V piatok 23.2.2024 zaplnili chodby našej školy čarovné postavičky ako z rozprávky. Konal sa totiž KARNEVAL, na ktorý sa naši žiaci už dlho tešili. Popoludnie sa nieslo v duchu radosti a smiechu. Naši žiaci predviedli svoje masky a tie najkrajšie z nich porota odmenila. Samozrejme, nemohla chýbať ani tombola.

            Milí žiaci, karnevalové popoludnie síce rýchlo ubehlo, ale my veríme, že ste si domov odniesli pekné spomienky a výbornú náladu.

             

    • Kontakty

      • Základná škola, Pavilón B
      • 0911 063 627 - zborovňa 0911 229 743 - zástupcovňa
      • Školská ul. č. 26 94655 Pribeta Slovakia
      • 37867172
      • 2021674655
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje